inchide!
 

 

Targul de Craciun de la PRAGA si DRESDA 7 zile Autocar

1425 lei

 

Economisiti:428 ron (23.1 %)

Oferta inchisa la

30-10-2019 16:37:12

6 oferte cumparate


Recomanda aceasta oferta prin:

Detalii Voucher


Inainte de achizitionarea voucherului va rugam contactati agentia de turism Travel Shop pentru a verifica disponibilitatea ofertei, la telefoanele 021.311.08.40, 021.312.39.84, 0723232360,0724.564.000 sau trimitand un e-mail pe adresa office@promotravel.ro, office@travelshop.ro
•Voucher valabil pentru o singura persoana. Pentru a beneficia de o camera dubla (2 persoane), trebuie sa achizitionati 2 vouchere.
•Rezervarile se efectueaza in cel mult 3 zile de la achizitionarea voucherului, in limita disponibilitatii ofertei.


Travel Shop


Telefon:0213110840,0213123984
 
 0724564000,0723232360
 
Email:office@promotravel.ro
 
Web:travelshop.ro
 
1 2 3

Targul de Craciun de la PRAGA si DRESDA 7 zile Autocar

Piete Craciun Sibiu, Cluj, Oradea,Viena -Czesky Krumlov-Piete Craciun Pragasi Dresda-Cast. Lednice -Bratislava

2019 - DATE

de PLECARE

Loc in Cam. DBL

Suplim. SGL

COPIL

6 - 12 ani

Al 3-lea

adult

25.11.2019

295 €

155 €

275 €

285 €

09.12.2019

315 €

155 €

295 €

305 €

 

Ziua 1.BUCURESTI-SIBIU-CLUJ NAPOCA-ORADEA (cca. 590km)Plecare din Bucuresti la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I -acces dinspre Metrou Eroilor) spre Targul de Craciun din Sibiu, organizat in Piata Mare inca din 2007, cand orasul a fost Capitala Culturala Europeana. Ne vor imbia casute cu vin fiert cu diverse arome si alte preparate traditionale, ateliere de executat lumanari colorate sau biscuiti gustosi si imbietori si turta dulce parfumata, ornamente de pom etc, toate intr-o atmosfera de sarbatoare. Urmeaza Targul de Craciun din Cluj Napocaorganizat in Piata Unirii, luminata pentru a creea o atmosfera specifica de iarna si de sarbatoare, unde se vor organiza concerte pentru toate gusturile muzicalesi nu in ultimul rand, cea mai mare atractie a targului, patinoarul. La Oradea, Targul de Craciun va fiorganizat tot in Piata Unirii in jurul bradului impodobit cu mii de luminite, cabanute pline de cadouri facute de diversi mestesugari, de unde sa alegeti ceva pentru cei dragi, ornamente de brad sau mancare traditionala si cu influente maghiare, in compania colindelor si a concertelor de muzica. Patinoarul plin de viata este si el una din atractiile iubite ale targului. Cazare in zona Oradea.

Ziua 2.ORADEA-Targul de Craciun de la VIENA (cca. 550km)Mic dejun. Traversam Ungaria spre Austria si incepem explorarea Vienei, oras in care nostalgia vechiului imperiu este impletita cu eleganta, stilul si arhitectura sa admirabila. Incepem cu un tur panoramic cu autocarul si admiram Ringstrasse: cladirea fostului Minister de Razboi,cu statuia Maresalului Radetzky, Piata Schwarzenberg cu o frumoasa deschidere catre Palatele Belvedere,Opera de Stat,Piata Maria Terezeia, Palatul Imperial Hofburg, Parlamantul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea, Biserica Votiva.Urmeaza sa parcugem pietonal, strada Graben cu Monumentul ciumei spre Domul Sf. Stefan. Timp liber pentru a gusta din atmosfera si deliciile Craciunului in Piata Primariei, unde se inalta in fiecare an bradul de Craciun. Cazare in zona Viena.

Ziua 3. VIENA -CZESKY KRUMLOV-Targul de Craciun de la PRAGA (cca. 345 + 50km)Mic dejun. Strabatem Austria si traversam in Cehia spre Ceske Budovice. Timp liber in Ceske Budovice sau excursie optionala (15 €) pentru a vizita cetatea medievală Cesky Krumlov,situată pe o inaltime care domina meandreleVltavei, important nod comercial in sec. XIV-XVII.Cea mai mare parte a arhitecturii originale e incă intact conservata, din acest motiv fiind inclus in patrimonial UNESCO.Castelul orasului, cu atestare documentara inca din 1253, a fost reconstruit in sec. XVI in stil renascentist, fiind format din 40 decladiri, ceeace il face al 2-lea cel mai mare castel al tarii, dupa Hradul din Praga. Dupa amiaza pornim spre Praga si luam un prim contact cu Targul de Craciun din PiataStare Mesto, unde in jurul bradului de Craciun sunt standuri decorate festiv care aduc spiritul Craciunului prin obiecte decorative si ornamente de pom executate din lemn, sticla, metal, brodate, ceramica, alaturi de alte cadouri, marionete, sapunuri parfumate, papusi, manusi, fulare si palarii, alaturi de bere ceheasca, friptura, carnati, vin fiert, grog si dulciuri. Seara ne indreptam pentru cazare la hotelul din Praga.

Ziua 4.PRAGA-tur de oras si shoppingMic dejun. Dimineata incepem vizita in capitalei Cehiei cu ManastireaStrahov, construita initial in 1143, cand episcop de Praga era Jindrich Zdik, dupa pelerinajul acestuia in Tara Sfanta. Manastirea a suferit devastari repetate, atat in timpul razboaielor Husite, cat si a Razboiului de 30 de ani, fiind refacuta abia spre sfarsitul sec. XVII, din aceasta perioada pastrandu-se si faimoasa biblioteca(cu peste 200.000 de volume). Trecand pe langa Palatul Cerninsky, una din cele mai mari constructii in stil baroc (sec. XVII) a tarii, azi sediul Minist. de Externe, admiram Man.Loreta, cu o impozanta fatadabaroca de la inceputul sec. XVIII. In apropiere ajungem la Hrad (datand din sec. IX), cel mai mare castel medieval din intreaga lume, cu o suprahata de 7 ha,care atrage aproape 2 mil. vizitatori anual. Inima castelului o constituie Catedrala Sf. Vitus, construita in stil gotic in 1344 pe locul altor biserici dedicate tot Sf. Vit in sec. X si apoi in sec. XI. Are dimensiuni impresionante 124 x 60 metri si o inaltime de aproape 100 m, fiind cea mai mare si mai importanta biserica din tara. In incinta castelului se mai pot vizita (contra cost) Biserica Sveti Jiri, considerata cea mai veche biserica din Hrad, construita in 920 si care serveste astazi drept Galeria Nationala de Arta, precum si Ulita Aurarilor cu numeroase case din sec. XVI pastrate pana astazi. Coborand pe langa Bis. Sf. Nicolae din cartierul Mala Strana, constructie baroca din sec. XVIII (ridicata pe locul unei biserici gotice din sec. XIII), cu decoratiuni opulente mergand pana la Rococo, ajungem la Podul Carol, grandioasa lucrare din sec. XIV. Are peste 600 m lungime, 10 m latime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea ghetii si 3 turnuri, doua inspre Mala Stana si unul catre Stare Mesto. De la inceputul sec. XVIII, podul a fost decorat cu 30de statui, majoritatea baroce, de unde si o alta denumire a acestuia, anume “Podul cu Sfinti”. Trecand podul, vizitam mult mai amanuntit decat in seara precedenta Piata Stare Mesto, “strajuita” de cele 2 turnuri de 80 m inaltime ale Bisricii Tyn, avand in centru statuia reformatorului Jan Hus (ars pe rug pentru credinta sa), Primaria si turnul cu Ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi ceas astronomic din lume. Timp liber in Praga pentru a va bucura de farmecul orasului medieval si pentru a cumpara diverse suveniruri pentru cei dragi de acasa. Optional croaziera pe Vltava (14€ fara cina sau 25euro cu cina). Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel de laPraga.

Ziua 5.DRESDA -Florenta de pe Elba-PRAGA (cca. 300 km) Mic dejun. Timp liber pt.vizita individuala in Praga sau excursie optionala la Dresda in Germania (30 euro). Supranumita Florenta de pe Elba, a fost devastat de bombardamentele din cel de-al 2-lea Razboi Mondial. A renascut insa din propria cenusa, oferind astazi iarasi splendoarea de odinioara. Admiram intr-un tur pietonal Frauenkirche-cea mai importanta biserica protestanta, Procesiunea Printilor-imagine murala realizata in portelan in sec. XIX, Palatul Regalce gazduieste un impresionant tezaur, Opera Semper-unul din cele mai frumoase teatre din sec. XIX si Pal. Zwinger-realizat intr-un extravagant stil baroc, cea mai importanta atractie turistica din Dresda, care contine impresionante colectii de arta, portelanuri, colectii de arme, etc. Timp liber la Piata de Craciun din Dresda -Striezelmarkt, cea mai veche din Germania cuo vechime de 585 de ani, care afost initialo piata de o zi pentru vanzareacarniipentru masa de Craciun si s-a dezvoltat intr-o piata cu sutede standuri si cca 3 milioane de vizitatori din intreaga lume. Intrarea se faceprin cel mai mare Arc de Craciunde cca 14m deschidere si cca 5m inaltime, in piata gasim Piramida de Craciunde 14m inaltime decorata cu figurine legate de Craciun, iar incentrul pietei este bradul de Craciun superb decorat cu luminite. In diferite pietedin oras, tematica Pietei de Craciun este diferita: traditionala, a cavalerilor, romantica si altele. Concerte, mestesugari, colinde, expozitii, intregesc imaginea targului.Intoarcere la acelasi hotel din Praga pentru cazare.

Ziua 6.PRAGA–Targul de Craciun de la BRATISLAVA-BUDAPESTA(cca. 525km)Mic dejun. Parasim Praga si incepem vizita celui mai important castel din Moravia, inclus in patrimoniulUNESCO, castelul Lednice, care are cel mai mare domeniu din Cehia-cca 200 kilometri patrati. Cunoscut si sub denumirea germana de Eisgrub, resedinta de vara a Casei de Luxemburg afost construita in sec. al. XVII-lea in stil renascentist. In imensele gradini amenajate in stil englez, contin si unele fantezii romantice spre exemplu ruinele artificiale ale unui castel medieval.Continuam cu o scurta vizita in Bratislava, capitala Slovaciei situata pe Dunare, la poalele Carpatilor Mici. Fosta capitala regala are foarte multe de oferit: o atmosfera pitoreasca, “statuile vesele”, Filarmonica, Teatrul National Slovac, vechea Primarie, Palatul Primatului, Biserica Franciscana (sec XIII), Poarta Sf. Mihail si Catedrala SF. Martin-unde 11 regi maghiari au fost incoronati, dupa infrangerea de la Mohacssi nu in ultimul rand, ne va surprinde in mod placut si Piata de Craciun a orasului. Gasim standuri cu decoratiuni pictate pe sticla, din lemn,metal, ingerasi, oameni de zapada si braduti din turta dulce, colinde, opera, muzica folk, produse traditionale: vin fiert cu condimente, mead fierbinte, punch, alaturi de gasca fripta si lokshe o clatita subtire facuta din cartof si servita cu unt topitsau cu semite de mac si zahar, sau varza acra si carne tocata, ori doar unse cu gem de prune. O alta atractie este Tramvaiul Craciunului-bogat iluminat la exterior, cu interiorul decorat in rosu si verde, cu semineu si colindatori, recreand atmosfera de acasa, devenit deja faimos inEuropa. Parasim Slovacia si ne indreptam spre Budapesta pentru cazare.

Ziua 7.BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 795 km)Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militarain jurul orei 23.30, in functie de trafic, formalitatile de frontierasi conditiile meteo.

 

PRETUL INCLUDE :

-  Transport cu autocar cu climatizare, clasif. pt. curse internationale

- 6 cazari cu mic dejun la hoteluri 3* (ca exceptie 2*)

- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

- Vizite la Piete de Craciun Sibiu, Cluj, Oradea, Viena -Czesky Krumlov -

Piata de Craciun si vizita la Praga: Hrad, Sf. Vit, Podul Carol, Ceasul Astronomic

-Castelul Lednice -Bratislava